Preview Mode Links will not work in preview mode

Museimagasinet


Välkommen till Museimagasinet, Kalmar läns museums podcast om kulturarvet i din vardag! Här avhandlar vi högt och lågt, stort och smått med koppling till den lokala historien - från Lönneberga till Långe Jan, länsbor och annat löst folk.

Mycket nöje!

Ansvarig utgivare: Örjan Molander, Museichef

Feb 11, 2021

Det här kan bli den viktigaste podcast du lyssnat på! Jag svär, på heder och samvete! Heder ja… Vad är det egentligen? Vad innebär hederskultur? Vad gör man åt våld och tvång som förekommer inom hederskulturer? Vilken hjälp kan man få om man är utsatt eller känner någon som är utsatt? På uppdrag av Länsstyrelsen Kalmar län har Kalmar läns museum och Kvinnojouren Kalmar haft ett samverkansprojekt under 2019–2020 där förebyggande insatser inom området hedersrelaterat våld genomförts.

Målgruppen var ungdomar i åk 7-8. Hör dem berätta om det värdefulla samarbetet och hur det togs emot av elever och lärare.

Medverkande: Adam Norman, Kalmar läns museum, Pernilla, Kvinnojouren Kalmar, Agnes Mitsialos, Länsstyrelsen Kalmar län samt Hanna Ankarberg Lagergren, lärare på Albäcksskolan i Hultsfred. Du kommer inte ångra dig.

Programledare, Pia-Lena Björnlund. Producent, Andreas Juhl